Nøddetærte med honning
Mørdej
- 150 g hvedemel
- 50 g sukker
- 100 g smør
- Vaniljesukker
- 1/2 æg
Fyld
- 50 g hasselnødder
- 50 g valnødder
- 50 g mandler
- 75 g smør
- 3 spsk honning
- 1 dl piskefløde
Bland mel, sukker og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med ægget. Ælt hurtigt dejen sammen. form den til en kugle og læg den på køl i mindst 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en aflang tærteform. Forbag tærtebunden ved 200 grader i 10 minutter. Kom nødder, mandler, smør, sukker, honning og fløde i en gryde og bring det i kog under omrøring. Fordel fyldet i tærtebunden og bag tærten i 10 minutter til overfladen bobler og er lysebrun.
Honninghjerter
- 125 g smør
- 150 g honning
- 150 g brun farin
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt nellike
- 2 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 600 g hvedemel
- 200 g chokolade
Kom smør, honning og brun farin………..(resten kommer snart)
Ingefær & citronshot med honning
Kickstart dagen med et ingefærshot.
Ingefær er en fantastisk drik, som kan hjælpe dig på slidgigt, kvalme, træthed, køresyge, oppustethed og styrker dit immunforsvar.
- 50 g ingefær
- 2 økologiske citroner
- 1 1/2 liter vand
- 1 spsk honning
Ingefæren skrælles og hakkes i mindre stykker. Citronerne skylles i varmt vand og skæres i skiver. Ingefæren og citronskiverne koges i vandet i 20 minutter. Til sidst tilsættes honningen, og så skal blandingen stå og trække et døgn.
Blandingen sigtes og opbevares i køleskabet til det hele der drukket. (Kan holde sig på køl i ca. en uge).
Valnøddemarcipan med honning
- 200 gram valnødder
- 100 gram mandler
- 100 gram honning
- Chokolade til overtræk
Valnødder og mandler males til mel i en mandelkværn eller blendes til fint mel. Honning tilsættes og der æltes til massen samler sig. Massen gemmen i køleskabet til næste dag, hvor den formes til kugler eller marcipanbrød og derefter overrækkes med chokolade.